Home / Разни / Откриване на новата 2022/2023 учебна година в училище “Азбука”
single

Откриване на новата 2022/2023 учебна година в училище “Азбука”

Слънчевото септемврийско утро събра учители, деца, родители и гости в българско училище ,,Азбука“. За всички денят бе вълнуващ, многоцветен, богат на усмивки и щастливи лица .

Днес е първия учебен ден!!!

Случайно или не, днес е ден, в който християнският свят празнува църковния празник ,,Вяра , Надежда, Любов”. Ценности, които всеки българин уважава и възпитава в децата си.

Началото на двойния празник бе дадено от училищния ръководител Радостина Стефанова, която приветства с добре дошли и пожела успех на всички ученици и учители.

Вдъхновяващи послания отправиха и гостите от българското посолство и лично посланик Гергана Караджова.

На свой ред учителите пожелаха успешна учебна година на ученици и учители.

Поздравления към малки и големи от българската общност в у-ще ,,Азбука“ изказа и г-жа Деница Ирибаджакова.

Денят бе необикновен за най-малките ученици – първокласниците. За тях би първият училищен звънец. Водени от приятелите си второкласници и учителката Мая Грозданова, те по традиция преминаха през заветната шестица. Отчупиха от българската питка, направена с любов и благословия от Галя Германова.

По стар български обичай, за лек и успешен път в дебрите на знанието, по който тръгват с менче вода и здравец, с бурни аплодисменти изпратени от родители и гости, учениците се отправиха към класните стаи.

За учениците от горните класове днес бе ден както за среща със съученици и приятели след щастливата ваканция така и ден, в който да се потопят в българския език, история и култура.

Да ни е честит първия учебен ден! Да вярваме, да живеем с надежда, да носим любовта в сърцата, да черпим от мъдростта!!!

Галина Василева

Share this:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.