Всяка неделя от 12:30 можете да ме намерите в Българското Неделно Училище ‘Aзбyкa’ в една от стаите на втори или трети етаж.
Коя съм аз?
Аз съм Надежда Чекурова. Завършила съм Бакалавър в Софийски Университет, Mагистратура в Тринити Колидж Дъблин и в момента продължавам обучението си- психоаналитичен психотерапевт във формиране. Работя като психоаналитичен психотерапевт на частна практика на български и английски език.
Но какво означава това „психоаналитичен психотерапевт”?
Отговорът на този въпрос може да се окаже по-труден, именно защото психоаналитичният психотерапевт се занимава с хората като субекти, а не като обекти, които могат да бъдат представени в няколко реда. Точно тази финна разлика прави и отговорът много сложен, защото именно такива са и човешките желания и взаимоотношения-сложни. Като начало психоаналитичният психотерапевт не се ръководи в работата си от предразсъдъци и морални оценки или пък да се опитва да коригира поведението на хората според тези морални категории, напротив психоаналитичният психотерапевт се интересува само и единствено от това, което ще чуе от този, който говори. Всяка една среща е конфиденциална.
Заповядайте ако смятате, че имате нужда от услугата, която предлагам. Срещите в училището са безплатни. Аз не съм назначена, а работя доброволно за определен период от време. Това може да се окаже една много ценна възможност и аз искам да благодаря на управителния съвет за доверието, което ми гласуваха, както и за достъпа до стая.
Как и къде?
Можете да ме намерите на мобиления ми телефон, ако желаете да си запишете час предварително: 0877823871 или и-мейл: chekuron@tcd.ie. Ако искате да се свържете с мен, но нямате възможност да ме посетите в неделя от 12:30, вероятно ще мога да Ви према в кабинета си, но тогава услугата ще бъде платена на една символична цена.
Защо да ме потърсите?
А защо не? Това че досега не сте избрали да потърсите някого, на когото да се доверите и да говорите за проблемите си, не означава, че избopът е направен завинаги. Именно поставянето на нещо под въпрос бележи възможността за избор. Затова и различни хора реагират на едно и също събитие по съвсем различен начин.