Home / Разни / Съботни забавления за родители около новия ни адрес.
single

Съботни забавления за родители около новия ни адрес.

Скъпи родители,

От 3-ти октомври 2020 българско училище „Азбука“ ще се помещава в сградата на KLEAR Adult Education на адрес Swan`s Nest Rd, Grange, Dublin 5

GPS координатите на мястото са: 53.38812,  -6.16243

          Пътуващите с кола от Kilbarrack Road трябва да завият по Swan`s Nest Avenue и да продължат до края на улицата, където се намира училищния двор. Входът за училищния двор се намира на Т образното кръстовище в края на Swan`s Nest Avenue, отсреща в ляво от кръстовището. Паркингът е безплатен.

За ползващите градския транспорт има три опции:

  1. DART-a в посока Malahide или Howth. Слиза се на спирка Kilbarrack,  която се явява петата подред от Connolly station.
  • Автобус 17А, който пътува от Blanchardstown, през Finglas, Santry, Coolock към Howth Junction. Слиза се на предпоследната спирка, която е с номер 1010.
  • Друг транспорт от центъра е автобус 29A. Пътува от Abbey Street Lower, слиза се на Raheny Road, Woodbrine, stop 725.

          Тъй като заради COVID ситуацията в Ирландия родителите няма да имат възможност да влизат в сградата на училището, искаме да ви подскажем какво бихте могли да правите, докато чакате децата да приключат учебните занятия.

          За разходки на открито при хубаво време можете да се насладите на очарователните алеи и розариум в St. Anne`s Park (На 10 минути пътуване с кола).

Там можете да отдъхнете в уютното кафене на парка в компанията на топла напитка и домашен сладкиш.

Не пропускайте да посетите фермата за животни, която в момента се отваря единствено в съботния ден. Освен това в парка се намира голяма и атрактивна детска площадка.

St. Anne’s City Farm and Ecology Centre, All Saints Rd, Clontarf East, Dublin 5, D05 R8P7
https://maps.app.goo.gl/UHyjeqjYzbcs5axa9

          В близост до парка се намира просторният красив плаж North Bull Island, подходящ за разходки при по-тихо време.

          Друга дестинация за вълнуваща крайбрежна разходка на открито е  яхтеното пристанище на Howth (15 минути с кола), където можете да се насладите на вкусна храна в многобройните морски ресторантчета (препоръчваме `Beshoff Bross` Fish&chips за Takeaway).

За новопристигналите в Дъблин българи искаме да отбележим, че Howth е мястото, където можете да се снабдите с пресни морски дарове и риба.

          Не можем да не споменем крайморското китно ресторантче LaGustosa, където се предлагат неустоимо вкусни италиански специалитети. (D13 RW26)

          Когато времето е дъждовно, можете да посетите търговските центрове в близост. На пешеходно разстояние (300м или 4 минути ходене) се намира Kilbarrack Shopping Centre. В него се намират Tesco, аптека, пицария, фитнес зала и пощенски клон.

          Donaghmede Shopping Centre се намира на около 1 километър разстояние. Разполага с магазини Dunnes Stores (Дънстор) , Holland&Barrett, Book Haven, Flying Tiger, оптика и библиотека. Освен това има редица заведения като:  McDonalds, Kay`s Kitchen, Donaghmede Inn и Café Sol.

          Друго подходящо място за вашето  съботно пазаруване e ClareHall Shopping Centre (9 минути с кола). Там можете да откриете Tesco Extra, Easons, The book Haven, Euro Giant, Holland& Barrett, KFC, пекарна и кафене.

          Надяваме се да сме ви улеснили и да изживеете забавни и разнообразни съботни часове в компанията на вашите български приятели!

Share this:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.