Home / Разни / Коледно тържество 2022
single

Коледно тържество 2022

Вчера учениците от БУ „Азбука“ станаха част от едно страхотно коледно преживяване. Специални гости на тържеството бяха Извънредният и Пълномощен Посланик на Република България в Република Ирландия – г-жа Гергана Караджова както и г-жа Мариана Монир.


Учениците ни пренесоха в най-вълнуващата, обичана и свята нощ от годината – нощта на Рождество Христово. Традициите от векове за отбелязването на Бъдни вечер в едно традиционно българско семейство бяха показани на живо пред публиката от родители и учители. През историята за раждането на Исус Христос, до какво е Бъдник и как дедите ни са гадаели бъдещето по него преминаха разказите на учениците от 6 до 12 клас.


Специални гости бяха коледарите от 5 клас. Те попяха, поиграха и благословиха гостите и своите съученици.

Не може да подминем и участието на най-малките! Нашите първокласници откриха тържеството с танц а децата от подготвителна група представиха своя снежен коледен валс.
Да не забравяме и прекрасните ученици от 3 и 4 клас, които усилено репетираха в клуба по театрално изкуство за да ни представят мюзикъла „Вълкът и седемте козлета“.


Накрая Дядо Коледа зарадва с подаръци всички деца в училището с книжки, а към тях българския магазин Taste of Bulgaria Dublin – Bulgarian food shop добави лакомства и сладкиши за всяко дете.


Празниците са вълнуващи и очаквани от малки и големи, за това и ние учители и родители от училище „Азбука“ работихме усърдно заедно за да оставим един незабравим спомен от този ден в детските сърца.
За финал нека си пожелаем Новата 2023 година да донесе мир и благополучие на всички народи по света!

Автор: Борянка Найденова-Марова

Share this:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.