Home / Разни / Коледно тържество в нашето училище „Азбука“
single

Коледно тържество в нашето училище „Азбука“

Странна и необичайна е изтичащата 2020 година. Светът загуби своята многоизмереност. Стана сив, скучен и еднолинеен. Ограничи се движението ни, нарушиха се нашите планове, промени се ежедневието ни и много често се случваше да сме затварени между стените на нашите домове.

Но тази различност не помрачи празника на учениците от българското училище “Азбука” в Дъблин,  които с нетърпение очакваха коледното тържество на 12.12.2020 в сградата на КLЕАR ADULT EDUCATION CENTRE. За първи път то се случи без присъствието на родителите.

коледа в училище Азбука Дъблин

Учениците с радост приветстваха дядо Коледа в класните стаи, който разнесе подаръците и зарадва  най-малките, които изиграха кръшно хорце пред белобрадия старец, а първи и втори клас изпълниха предварително подготвена програма за Коледа.

коледа в нашето училище Азбука Дъблин

Слънчевите детски усмивки придадоха празничност и ведро настроение на иначе мрачния декемврийски ден, а снимките пред коледната елха запечатаха моментите на щастие и радост.

коледа в нашето училище Азбука Дъблин

Коледа в училище Азбука Дъблин

Коледа в Училище Азбука Дъблин

А какво е коледното тържество без коледния базар? Колко много старание и любов бяха вложили родителите в организацията му! Той стана неизменна част от празненството. Всеки избра по нещо – красива свещ , пъстра сурвачка или картичка изработени с много обич от ученици и учители. Защото не е важно колко  красива е една вещ, важно е колко любов, време и старание са вложени в изработването ѝ, когато целта е да зарадва близките хора.

коледен базар

Денят приключи с приповдигнато настроение и весел пламък в очите на деца, родители и учители, което доказваше, че мисията на дядо Коледа е изпълнена. Спазвайки ограниченията ние останахме заедно в желанието да празнуваме. Изпратихме послание  и към тези, които не са с нас, че „заедност“ е  не само дума, която ни обединява, но и която помага хубавите неща да се случват.

Светът в този ден от еднотонен и сив се превърна в многоцветен, възвърна многобройните си измерения, припомни ни, че детското в нас винаги ще живее превъплътено в духа и настроението на нашите деца и ученици.

Весели и уютни празници! Много топлина, късмет и щастие за всички!

Бъдете здрави!

Мариана Монир

Директор на училище“ Азбука“

Share this:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.