Home / Разни / Коледни чествания – тържества и базар “Сладка Коледа за всеки”
single

Коледни чествания – тържества и базар “Сладка Коледа за всеки”

14 декември 2019

Съботен ден – някак необикновен! Ден, в който отбелязваме един вълшебен празник – Коледа!

Коледа! Тя иде много отдалеч! Иде с чудните си приказки! Иде с будно тлеещия в огнището огън! Над неговите пламъци надеждата подгрява заледените ни пръсти и в душата става топло, светло и радостно!

Сградата на Българско училище „Азбука“ започна да се пълни с деца и родители още рано сутринта! Всеки беше грижливо опаковал доброто си настроение. Вълнение изпълни въздуха! Из коридорите се разнесе едно приятно чувство на уют и хармония!

В този така прекрасен ден имахме три важни събития – нашият коледен базар „Сладка Коледа за всички“ и двете ни коледни тържества.

 „Сладка Коледа за всички“

Коледният ни базар беше посветен на една благородна кауза – дарителска акция за Сияна Маньовска. Дете с церебрална парализа, което се бори да постигне максимално нормално качество на живот.

Домашно приготвени вкусотии, кафе и коледни предмети, изработени от ученици, учители и родители отрупаха специално приготвените маси.

Радост бе да виждаш как с удоволствие спираха пред богато наредените маси на Коледния благотворителен базар деца и родители и всяко парченце сладост бе по-вкусно, защото душите ликуваха. Всеки цент, с който купувахме, щеше да се влее в надеждата за по-хубав живот на едно дете.

70 % от събраната сума от 657.72 евро ще отпътуват към Сияна Маньовска за следващите терапии. Останалите ще се използват за образователни материали и помагала, необходими за обучението на децата в училището ни.

БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!

За подкрепата, участието и добротворството, за дареното време за организирането и провеждането на базара, за несекващата вяра и подкрепа от родители, учители, ученици и Зорница Гоган, директор на БУ”Азбука”, в първата ни “Сладка Коледа за всеки”.

Коледни тържества 2019

Коледните ни тържества бяха изпълнени с щастие. Залата за танци на първия етаж засия от детски усмивки. Родителите очакваха с нетърпение и вълнение да видят своите слънчеви деца на сцената.

Сладурите от подготвителна група и първи клас бяха подготвили стихчета и весели песнички!

Второкласниците бяха избрали да разкажат една зимна приказка от Георги Авгански – „Снежният човек и врабчето“ и изпяха с много радост и вълнение песента „Сняг вали“.

Учениците от четвърти клас представиха обичая „Сурва“ и пожелаха на всички деца да са здрави!

Децата от трети клас пък благословиха всеки дом със здраве, късмет и берекет с песни и стихове.

Нощта срещу Рождество е нощ на песните. Нека помним народната песен и традиция, защото те са верният образ на нашия някогашен живот, от който все още черпим сили.

След представянето на всички Дядо Белобрадко дари на всеки дар от своя пълен с изненади чувал.

Не може да се опише щастието, което се виждаше в очите на всеки един родител, виждайки детето си на сцената! Безценно!

Тържествата ни уважиха Посланикът на Република България в Ирландия – г-жа Гергана Караджова и Консулът г-н Росен Спасов. Те донесоха сладка изненада – почерпка за децата от нашето училище. Благодарим!

Мили приятели, нека тази животворна енергия Ви съпътства винаги!

Уютна, добротворна и магична Коледа на Вас и Вашите семейства, на нашите чудесни ученици – здраве! И нека не секва желанието, и нека се множат успехите на всички ни по пътя на Доброто!

Весела Коледа, щастлива и успешна Нова 2020 година!

Бъдете благословени!

Текст: Петя Сейменова и Цвети Радева

Фотограф: Ивайло Петров

Share this:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.