Home / Разни / Започна новата учебна 2023/2024 година
single

Започна новата учебна 2023/2024 година

На 16 септември, 2023 новата учебна година в училище „Азбука“, Дъблин, бе открита тържествено от училищния ръководител г-жа Радостина Стефанова в присъствието на специалните ни гости: посланика ни в Ирландия г-жа Ваня Андреева-Малакова, консула Росен Спасов и визуалния артист Тодор Геров. Вещ водещ беше Максим Панов, за когото тази година ще е последна в училището.

След химна на България всички отново се умилихме от „Аз съм
българче” на Иван Вазов, чудесно изпълнено от второкласничката Лора Поптошева. С пожелание за успешна година развълнуваните първолаци минаха през символичната шестица, окичена със свежи цветя, в присъствието на своята учителка Дориана Боева, която ще ги
поведе по пътя от безгрижното детство към знанието и духовното съзряване. След енергичното изпълнение на традиционно българско хоро учениците се отправиха към класните си стаи.

Честита да ни е новата учебна година! Пожелаваме си да е пълна с емоции и знания, с приятелства и автентично общуване на български език! Скъпи ученици, бъдете любопитни и не се притеснявайте да задавате въпроси!

📚Мили първокласници, пожелаваме ви да обикнете училището, а то да ви разкрива нови хоризонти, без да ви отнема жизнерадостта на детството! През годината ще се научите да четете и пишете, да мислите и общувате.
На добър час!

Share this:

Post Tagged with

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.