С голямо желание и нетърпение с учениците ни от Гранард сътворихме една много весела работилница посветена на Баба Марта.
Децата се научиха да правят мартенички за ръка, Пижо и Пенда. Изработиха картички, които ще подарят на родителите са в този светъл ден, в който всеки подарява мартенички за здраве и благополучие.
Децата бяха подготвили и малко представление, с което представиха традицията и една от легендите за този празник. Рецитираха стихотворения и показаха, какво са научили.
Макар и рано успяхме да сътворим едно прекрасно представление. Научихме малко повече, забавлявахме се от сърце и с удоволствие бихме го направили отново.
Децата искрено зарадваха всички.
Един от учениците се беше постарал да научи стихотворението „Хаджи Димитър“ на Христо Ботев, за което много се радвам.
Да не забравим да отбележим, че на представлението присъстваха и приятелско ирландско семейство, което също се забавлява с нас.
Искам да благодаря на всички, които успяха да посетят нашата импровизирана работилница за Баба Марта и уважиха труда на децата с присъствието си.
Вълнението и радостта са неописуеми. Това са моменти, които не се забравят. Нека да продължаваме да показваме на децата, че българското училище е нещо ценно и което има смисъл.

Автор: Петя Сейменова