Home / Разни / Честит рожден ден, Българско училище “Азбука”
single

Честит рожден ден, Българско училище “Азбука”

8 септември 2018-та година! Паметна дата!

Българско Училище “Азбука“ отново отвори врати за повече от 130 ученици.

Пъстреят раниците на гърба, а кошерът напира ли, напира.

Да бъдем тук с децата е съдба.

И мисия, която те избира!

Така е вече 10 години. Малко или много?! Ние вече написахме нашата 10 годишна история, изпълнихме страниците и с радост, чисти любопитни детски зеници и прекрасни усмивки, и знания, много емоции на удовлетворение и гордост от изграденото и постигнатото, от успехите на децата ни. Написахме тези страници през всичките 10 години изминат път с много любов към децата на България и към родното – език, традиции и ценности, които трябва да опазим, дори да сме на хиляди км от България.

10 години история  с начало  21-ви септември 2008 г. и 14 деца.

И от тогава до днес – растеж! Днес Училището наброява 131 ученици, 9 учители, изучаваме български език и литература, история и география, има часове по арт и спорт, народни танци.

Затова на юбилейното ни тържество през месец май тази година  с нескрито заразяващо вълнение на гордост и обич посрещнахме наградата на нашата директорка- г-жа Зорница Гоган – признание за дългогодишна цялостна високо професионална трудова дейност в системата на просветата и образователното дело. Признание за безрезервна отдаденост на училищното дело, за личен принос като преподавател и училищен ръководител. Това беше и признание за всеки един от нас и като цяло – екипът на Училището.

22 септември! Ден на Независимостта на България, но и рожден ден на нашето училище!

10 –ти поред!

За пръв път преди 10 години, само ден преди този значим исторически празник, отворило врати Българското училище в Дъблин, за да приюти и обучава, и възпитава една малка част от бъдещето на тази независима България, бъдеще, днес пръснато из целия свят.

Отбелязахме тържествено този ден, както подобава за такъв ден! Празничен рожден ден с торта и горящи свещички! А радостта беше неописуема. Може и Вие да я усетите от видеото или снимките, които направихме! Тук е мястото да благодарим на Йорданка Нанкова за прекрасната вкусна торта с логото на училището!

Да благодарим, че ни има – нас и нашето училище! Нека сме здрави, а училището ни да пребъде през годините и да продължава да се утвърждава като център на българщината., където съхраняваме и издигаме гордо, като знаме, българския дух. И СЕ УЧИМ ДА ОБИЧАМЕ, ценим и пазим език и Родина! И да градим! Защото бъдещето е пред нас. Бъдещето на България!

Нашето училище е крепост, свещена крепост на добродетелите български и езика на дедите ни. Крепост, в която ние ще продължим да сеем светлина и знание на роден език, да палим пламъка на родолюбието! Важна и изключително отговорна, и благородна мисия – избор за нас, учители, за  нашите ученици, за родителите, за работещия Родителски съвет с председател – Вяра Панова, за организацията, създала училището с председател Йовка Джунгурова!

Честит рожден ден, училище родно и мило, Светилник в душите!

Успешна, изпълнена с ентусиазъм и удовлетворение, учебна година за нас и за всички вас-колеги из широкия свят!

Отглеждайте цветя и любов в сърцата си и ги дарявайте на бъдещето българско! То е тук, около нас – гледа ни с очите на нашите прекрасни деца!

Още веднъж – пожелания за търпение и  упоритост в ежедневието, напредък и успехи в знанието! Защото знанието е сила, а успешното и красиво бъдеще от мечтите ни – възможно!

Честит рожден ден, Азбука! На добър час, колеги!

Текст: Цветанка Радева

Фотограф: Ивайло Петров

Share this:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.