Един празничен и пълен с емоции и весело настроение ден бе 02 март 2019 година!

След учебните часове всички се събрахме в залата, за да отбележим светлата дата в българския календар – 3 март – националният празник на България.

Най-напред децата поздрави временно изпълняващият длъжността Посланик на Република България в Република Ирландия – Светлозар Панов.

С огромно нетърпение учениците, особено децата от подготвителната група и от начален курс, очакваха представлението на моноспектакъла „Златното момиче“. Имахме скъпи гости – български артисти, които щяха да ни представят спектакъла.

За пръв път се случваше да ни гостува куклен театър и вълнението и нетърпението бяха напълно оправдани. С голяма радост посрещнаха актьорите и с аплодисменти началото. Съпреживяваха всеки миг от историята и съдбата на Златка – Златното момиче. А накрая пак въодушевено ръкопляскаха и очакваха още.

Беше прекрасно преживяване за малки и големи! Наслада за душата! Актьорите бяха неуморими – толкова  страст и раздаване на сцената, куклите сякаш оживяха! Благодарим Ви, Златина Караенева и Янчо Иванов за прекрасния спектакъл. Очакваме Ви пак много скоро!

Златина и Янчо бяха подготвили още нещо, специално за нашите деца. Един етюд, който изправи децата ни на крака не само от радост, но и в ритъма на българската народна музика.

Всички бяха във възторг и дълго, дълго аплодираха актьорите.

След това бе ред на нашите ученици да се качат на сцената.

Четвъртокласниците ни бяха подготвили изпълнения на стихове за трети март

Седмокласниците бяха подготвили презентация за празника

Върнахме се в далечното си минало, за да си припомним героизма на предците ни. За да си спомним и една велика дата, 3-ти март, поставила началото на Освобождението на България, да отдадем почит на героите с големи сърца, пожертвали себе си в името на родната България, за да я има и днес – Свободна България! За да ни има нас. И да тачим и пренасяме във времето величието на българския род и българския дух! И където и да сме по света, да помним – потомци сме на българска земя!

 

 

Текст: Цвети Радева

Share this: