Учители

Home / Учители

Учители

Нашият училищен ръководител

Радостина Стефанова

Образование: Бакалавър „Специална педагогика“ специализация Логопедия, в ПУ „Паисий Хилендарски“ гр. Пловдив. Магистър”Психология” към Великотърновски университет “Св.Св. Кирил и Методий”.

Допълнителни квалификации: треньор по народни танци, акробатични рок енд рол, гимнастика и зумба. Учител по български език и литература на подготвителна група в българско училище “Азбука”, Дъблин от 2012г до 2014г 2009 – открива собствен клуб и Студио по танци в Дъблин. Учител по танци и хореограф повече от 10 години. Преподава на деца от различни възрастови групи.

Най-големият знак за успеха на един учител е да може да каже “Сега децата работят сякаш не съществувам.” Мария Монтесори


Нашите учители

Екатерина Георгиева Николова-Илиева

Образование: ВТУ „Кирил и Методий“ – гр. Велико Търново Филолог – специалност руски език и литература Втора специалност – история Qualifications Recognition – Ireland – Level 8 Професионална квалификация: Тракийски университет – гр.Стара Загора учител по английски език V – XI клас Професионален реализация: Дългогодишен преподавател по английски и руски език и история, както и класен ръководител на ученици в гимназиален курс на обучение IX – XII клас. Автор на: 1. Образователен проект по направление „Роден език зад граница“ на МОН-България „Аз говоря български“ 2. Методическо ръководство за преподаване на български език като втори.


dkamburovДимитър Камбуров

Доцент по литературна теория към едноименната катедра на Факултет по славянски филологии на СУ. Автор на: Явори и клони, изд. Фигура, София, 2003; Българска лирическа класика, изд. Просвета, София, 2005; Съ-редактор заедно с Ирина Новикова на Men in the Global World: Integrating Post’Socialist Perspectives, Kikimora Publications, Aleksanteri Institute, Helsinki, 2003, ISBN 952-10-1308-7.; с Мария Василева на Pro Art/ Арт Про, Алтера, София, 2007; с Михаела Харпър на Bulgarian Literature as World Literature, Bloomsbury Publishing House, New York, 2020. От 2014 е български лектор в Тринити колидж, Дъблин, Ирландия, както и учител по български език и литература в училище “Азбука” в същия град. Преподавател по български език от 8-ми до 12-ти клас.

Винаги съм се преживявал като учител по четене, все едно на какво равнище съм преподавал. Академичният ми опит ми помага да разширя духовния хоризонт и общата култура на гимназистите, да ги потопя в многообразието от изказни и изразни възможности на българския език и да ги науча да четат, проумяват и разграничават какво уж и какво всъщност казват всякакви видове текстове.


 

Борянка Найденова-Марова

Образование: Великотърновски университет “Св. св.Кирил и Методий” специалност бакалавър по Информатика с правоспособност за учител по Информационни технологии -2002 г. Магистратура Компютърна Мултимедия – 2003 г. Професионална квалификация Английска филология към Великотърновски университет “Св. св.Кирил и Методий” – филиал Плевен – 2007 г. Професионален реализация: От 2004 до 2007 – учител по информатика и инф. технологии в Гимназия с преподаване на чужди езици град Плевен, където преподава на ученици от 4 до 12 клас. Учител на английски на деца от 1-4 клас училище “Вела Благоева“, Велико Търново Quality Assurance Specialist в софтуерна фирма. Дейности: „ Като родител на 3 деца станах част от родителски кооператив “Слънчева пътека” – алтернатива на детските градини, в която родителите са главни действащи лица. Там заедно с други майки имах възможност да обучавам и да се занимавам с отглеждането на деца от 2 до 6 години по метода на Мария Монтесори.“

Мото: „Всеки човек има неопределено количество потенциал и енергия която ‚ ако му се даде шанс да разгърне ще постигне лесно това за което мечтае.“ 

 


 

Галина ВасилеваГалина Вълчева Василева

Образование: Институт за детски и начални учители „ Тина Киркова ” гр.Добрич. Професионален опит: Учител в детски градини (2,5-6г.) , Учител начален курс. Целенасочена и мотивирана личност. Работи с деца от различни възрастови групи и техните родители, притежава широк спектър от качества, които са ценни и полезни за работата на един учител. Работи успешно в екип, иновативна и креативна личност готова да отговори на предизвикателствата на съвременното образование. Позитивна и енергична. Компютърна грамотност. Владее руски език и начално ниво на английски език. Свири на музикални инструменти, рисува, комуникативна, адаптивна и креативна.

„Обичам работата с деца и ѝ се отдавам изцяло и безрезервно.“ 


 

Джейлян Енева

Образование: Бакалавър „Специална педагогика”, специализация за деца с увреден слух Софийски Университет „Св. Климент Охридски”, гр. София.

Магистър „Предучилищна и училищна педагогика” към Югозападен Университет „Неофит Рилски”, гр. Благоевград.

Магистър „Детско-юношеска и училищна психология” към Софийски Университет „Св. Климент Охридски”, гр. София.

Практика като възпитател в училище за деца с увреден слух „Дечо Денев” гр. София, като начален учител и училищен психолог в училища в гр. София. Практика с деца в предучилищна възраст в гр. Благоевград.

Мото: „ Никога не забравяме това, което научаваме с удоволствие.” – Алфред Мерсиер

 


 

Айля Мустафова
Образование: ВТУ “Св.Св.
Кирил и Методий” – гр.Велико Търново
Бакалавър “Френска филология с квалификация втори чужд еэик – английски”, 2008 – Human Resources-Ballsbridge College of Further Education-Dublin, Ireland.
Професионална квалификация:Учител по френски еэик и частен учител по френски еэик на кандидат- студенти и гимнаэисти.
За мен като майка и като учител, децата са щастие и предиэвикателство.

Мото: “Най-добрият начин да направим децата добри е като ги направим щастливи”

 


 

Дориана Боева
Магистър Детска и Начална педагогика, СУ ”Климент Охридски”. Целият ми 40 годишен стаж е педагогически. Директор на Детска градина, Старши учител, Учител в занималня: 1-6 клас. За мен да си учител не е работа, а вътрешна необходимост, любов към децата, призвание и удовлетворение!

 

 

 

 

 


 

Семиха Билгили
Учител по Български език и литература и Изобразително изкуство. Завършила образованието си в ПУ “ Паисий Хилендарски„. Дългогодишен опит в преподаването на Български език като чужд език. Допълнителни квалификации и сертификати : “Преподаване на български език в чуждо езикова среда “, “Speech and language therapy assistant” ( Логопедия- асистент) – Pearse College, Dublin.

“В ерата на науката и знанието,когато изкуственият интелект навлиза във всяка сфера на нашия живот, наша отговорност и висша цел е да помогнем на децата да станат духовно силни личности, възпитани с доброта и хуманност, да се превърнат в личностти с идеали. Децата са най-ценното нещо в нашия живот,те са нашето бъдеще. Всяко дете е едно чудо и има силата да промени света. Задачата на учителя е да променя методиката си за да достигне до всеки ученик. Вярвам,че заедно можем всичко!

Share this:

You must be logged into post a comment.