za_zori2

Ученици, учители и родители се събраха в залата на училището ни Sancta Maria Synge Street Primary School още рано сутринта. Имаше вълнение от първото, непознатото и неизвестното, но и много радост, усмивки и весело настроение. Дори времето навън реши да се усмихне заедно с нас и слънцето се показа, а облаците любезно се оттеглиха за по-голямата част от деня.

Най – напред към всички присъстващи се обърна директорът на училището г-жа Зорница Гоган. Тя поздрави гостите с началото на новата учебна 2013-2014 година и пожела да е поне толкова успешна, колкото и предишната. След това представи упълномощения преди дни Извънреден и Пълномощен Посланик на Република България в Република Ирландия –  Бранимир Заимов.

Посланик Заимов също поздрави всички присъстващи и отбеляза, че е чул само хубави думи за училището и екипа от всички. Припомни колко важна е работата на училището и колко голямо предимство е за децата ни да имат възможност да получат обучение на майчиния си език.

След това на сцената излезе Мери Искандър, която изрецитира един от най-големите шедьоври в българската поезия – стихотворението „Хаджи Димитър“ на Христо Ботев. Изпълнението ѝ разчувства родители, учители, ученици и гости.

Дойде и момента, в който бяха представени учителите в екипа на училището за тази учебна година – Мариана Монир, Наташа Безин, Радостина Стефанова, Петя Сейменова, Зорница Гоган, Петя Ангелова Кируан, Милена Ковачева, Алина Радева и Кремена Чинова.

Всички класове излизаха на сцената за снимка-спомен от първия учебен ден, след това си отчупваха от питката за здраве и се промушваха през огромната шестица за успех и късмет. Със звъна на училищния звънец се отправяха към класните си стаи, за да започнат първите за годината учебни часове.

Пожелахме си на добър път, пожелахме си спорна и успешна година, пожелахме си слънцата ни да се увеличават и усмивките им да не слизат от лицата им.

За да бъде нашето училище отново не просто мястото, където трябва да отидем, а мястото, без което не можем…

 Автор: Зорница Гоган