Home / Събития и празници / Откриване на новата учебна 2014/2015 година, Българско Училище “Азбука”
single

Откриване на новата учебна 2014/2015 година, Българско Училище “Азбука”

Винаги свързваме първия учебен ден с началото на нещо ново и вдъхновяващо, което предстои. Такава беше атмосферата на откриването на учебната година в училище ‘Азбука’, Дъблин – вълнуваща и неповторима.

В прохладното утро на тринайсти септември 2014 г.,то отново събра ученици, учители, родители и гости. Весела детска глъч отекна в сградата на училище”Санта Мария”,което подслонява българското училище в Дъблин, а слънчевите детски усмивки придадоха празничност и ведро настроение на този иначе обикновен ден за Ирландия. Пораснали и празнично облечени, с цветя в ръка, децата с радост поздравяваха своите приятели и учители.

Българска музика огласяше залата, в която всички се събираха. Директорът на училището – Зорница Гоган отправи приветствие към присъстващите, пожела на всички ползотворна учебна година и подчерта, че училище “Азбука” се превръща в притегателна сила на знанието за всички български деца в Ирландия. Фактът , че броят им непрекъснато нараства (те са вече повече от 100) красноречиво доказва, че усилията на ръководството и учителите за успешна и ползотворна работа дават своите плодове, и че училището се превръща в любимо място за българските деца.

Официални гости на празничното откриване бяха Посланикът на Република България в Ирландия, Бранимир Заимов и Консулът на дипломатическата ни мисия –  Росен Генчев. В своето слово към родители, ученици и учители Посланик Бранимир Заимов подчерта, че училище Азбука е носител на исконно българското, то е връзката ни с нашата родина и затова неговата дейност е от изключително значение за българската общност в Ирландия.

Пожелание за здраве и спорна усешна година отправи по традиция председателят на БОКЦИ Татяна Аданова.

Последва прочуственото Вазовото стихотворение ‘Българският език” в изпълнение на Борис Николов – ученик от седми клас. Но-най вълнуващо и интересно беше тържеството за първолаците. След поздрава от учителката им Елена Панайотова, която също беше развълнувана поради факта, че за първа година е сред нас, те преминаха през шестицата от цветя и зеленина с пожелание за много успехи и прекрасни моменти в училище.

Последваха ги и останалите ученици.
С това вълнуващо тържество на българското училище “Азбука”в Дъблин беше дадено началото на очакванията за нови успехи и една спорна учебна година.

Автор: Мариана Монир

Share this:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.