Както всяка друга година и тази, учениците от БУ „Азбука“ в Дъблин посрещнаха с нетърпение 15 Декември. В училището по традиция в последната седмица преди зимната ваканция децата тръпнат от желание да посетят любимата класна стая.

Рано сутринта в Съботния ден с широка усмивка и добро настроение те прекрачиха прага на сградата. В дъждовната сутрин, нарамил няколко чувала с подаръци, Дядо Коледа беше гост при малки и големи.

Денят премина много в много радост и емоция най-вече за малките класове – от 1-ви до 4 –ти и предучилищна група. Красиви, усмихнати и нетърпеливи те изрецитираха на добрия старец коледни стихове, отправиха пожелания за всички гости и огласиха цялото училище с песни. По-големите ученици от 3 и 4 клас разказаха невероятната история за това как се е появила легендата за белобрадия им гост, а песента на малките „ Да протегнем на някой ръка“ искрено докосна сърцата на всички в залата. Специален гост на тържествата беше Посланик Светлозар Панов.

Дядо Коледа обходи класните стаи, за да подари подаръци на учениците от 5-ти до 12-ти клас, пожела благоденствие и здраве и, разбира се, раздаде на малки и големи разкошните подаръци – книжки от български автори, специално опаковани и надписани от работливите му джуджета.

Така заедно изпратихме 2018 година и си пожелахме нови мечти, нови надежди и повече радостни мигове през 2019, да сме все така заедно, щастливи и отдадени на нашите деца!

Весела Коледа и щастлива Нова 2019 година!

Текст: Валентина Лазарова

Фотограф: Ивайло Петров