Скъпи ученици, родители, учители и приятели,

Имам удоволствието да споделя резултата от инициативите „Подари кутия радост” и кампанията ни за коледни картички от последните седмици.  

„Подари кутия радост”

Както знаете, с тази инициатива искаме да направим коледните празници по-щастливи за деца и възрастни в нужда в България. Тази година събитието отново беше изключително успешно с помощта на родители, учители и приятели на Българското училище! Подготвихме и изпратихме общо 105 кутии с подаръци за фондация „Подари усмивка” – Димитровград и 13 лично подбрани подаръка до Центъра за деца и младежи с увреждания, град Карлово, според техните желания до Дядо Коледа.

Събрахме и 520 евро парични дарения, с които заплатихме транспорта до България и закупихме подаръци за Карлово, а остатъкът ще дарим на индивидуални благотворителни каузи в България.

Благодарим на всички, които се включиха, за благородното отношение, съпричастността и помощта!

Специални благодарности бихме искали да изкажем и на:

  • Нашия организационен екип, ръководен от Маргарита Коцева, и неговите участници: Деница Ирибаджакова, Деяна Жекова, Елена Стоева, Стефка Сариева, Таня Авгусевица, Татяна Минева, Жужа Картър и сестра й.
  • Ирена Бат и нейното семейство, които тази година отново бяха най-активните участници в коледната кампания с рекорд от 58 коледни кутии. Те ще бъдат индивидуално раздадени на конкретни семейства от района на Димитровград.
  • Деница Ирибаджакова и нейното семейство откликнаха на апела ни за детски лаптоп и направиха допълнителни дарения за Центъра в град Карлово, с които ще зарадват децата и младежите.
  • Васко и Ваня Динкови от магазин „Балкан”, които отново ни съдействаха с „шейната” на Дядо Коледа до България.
  • Приятелите на Българско училище „Азбука”, дарили средства за кампанията, въпреки че нямат деца в училището, и спомогнали да зарадваме още повече хора в нужда.

Линкът със снимки от деня, атмосферата и подаръците е по-долу:

https://www.flickr.com/gp/121643306@N08/85n705

Коледни картички

Децата на Българско училище „Азбука“ саморъчно изработиха и надписаха коледни картички, с които традиционно пожелаваме хубави коледни празници на хора в България, които не са сред близките си по това време. Картичките за хоспис „Свети Лазар“, Плевенско вече са изпратени, а останалите ще бъдат изпратени на дом за стари хора „Детелина” във Варна. Картичките са фантастични и с много настроение!

Можете да ги видите в албум на линка по-долу:

https://www.flickr.com/gp/121643306@N08/7TSqj9

С благодарност и пожелания за хубави предколедни дни!

Вяра Панова
Председател на Родителския съвет
Българско училище „Азбука”