Home / Разни / Коледни кутии – “Подари кутия радост” 24 ноември
single

Коледни кутии – “Подари кутия радост” 24 ноември

Организацията по Коледните кутии беше много силна – събрахме общо 706.35 евро и организирахме общо 101 кутии, а също и играчки, костюми и сладки за детска градина „Вела Пеева”, с. Бяла паланка.

Кутиите вече са при Васко и Ваня и ще поемат към България съвсем скоро, така че ще можем да доставим радост на много нуждаещи се деца и семейства в района на Димитровград, Хасково, Карлово и Сливен.

Благодаря ви за отзивчивостта и благотворителното отношение към нуждаещите се в България! Със сигурност ще направим Коледните празници по-приятни за тях. Сърдечни благодарности и на целия екип, който се включи в подготовката и на самия ден и беше изключително организиран – Маргарита Коцева, Даниела Венкова, Деница Ирибаджакова, Людмила Ирибаджакова, Жужа Картър, Ивелина Гойчева, Светла Барабашка, Яна Виткова, Милена Петрова, Диана Панова, Татяна Минева, Светла Стойчева, Александър Иванов и Венцислав Велков. Специални благодарности на семейството на Ирена Бат, Имран Бат и Шон Бат, които тази година направиха цели 47 коледни кутии и с това поставиха нов личен рекорд в нашата кампания!

Снимки с атмосферата от деня: линк

Продължаваме тези благородни инициативи като с една част от паричните дарения ще закупим коледни картички от „Карин дом” – Варна, които подпомагат деца с увреждания и предлагат картички и календари като част от благотворителната си кампания. Със съдействието на ученици от Математическа гимназия и Пета езикова гимназия, Варна, ще ги надпишем и изпратим с нашите най-добри коледни пожелания на хора от различни домове в България, които няма да бъдат със семействата си на Коледа:

  • Хоспис „Свети Лазар” – Плевен
  • Дом „Детелина” – Варна
  • Хоспис „Асклепий” – Варна

С останалата част от паричните дарения бихме искали да подпомогнем финансово деца в нужда или да се включим в инициативата „Системата ги убива” в България. В момента подбираме подходяща кауза, която да е легитимна, прозрачна и стойностна, за да сме сигурни, че тези средства ще отидат по точното си предназначение.

Благодаря ви отново!

Вяра Панова

Председател на Родителския съвет

Българско училище „Азбука”

Share this:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.