Прекрасно мило тържество организирахме на 27 май в залата на Ирландските писатели  в Comhaltas, по случай 24 май – денят на славянската писменост и култура, и по случай успешното завършване на учебната година от нашите прекрасни ученици. Беше задушевно и мило…  Децата пяха, рецитираха  и танцуваха.  Отново обраха овациите на публиката.

След като прозвуча химна на светите братя Кирил и Методий,  дойде ред на най-тържествения момент в програмата. Временно управляващият Българското Посолство в Дъблин, г-н Росен Генчев, връчи грамоти и удостоверения на учениците от Българското училище.

Той най-напред поздрави присъстващите с двойния празник, а след това стисна ръката на всеки успял ученик – отличник. Колко много се вълнуваха нашите завършващи първокласници! Те получаваха за първи път своето свидетелство и грамота за отличен успех, радостно подскачаха, а усмивките им грееха по-силно и от слънцето навън. Много горди бяха и техните учители и родители.

След това се почерпихме,  а  за децата … нова изненада! – подарък, който получават като награда за отличното им представяне през годината, осигурен от Българския Образователен и Културен Център в Ирландия  – посещение на Tayto Park!

Да,… децата ни сияеха от радост, сияеха и техните отрупани с  цветя  учители, и всички много горди и щастливи родители.

Завършихме една трудна, но изключително успешна година. Пожелахме си да се видим отново наесен – порастнали, щастливи и разбира се, с много нови допълнения в редиците ни.

Автор: Зорница Гоган