Home / Разни / Виртуална работилница на Баба Марта в нашето училище.
single

Виртуална работилница на Баба Марта в нашето училище.

martenicki

На 27.02.2021  в училище “Азбука”се състоя Виртуалната работилница на Баба Марта. 

1-ви март (Баба Марта) – това е един от най-почитаните български обичаи с хилядолетна традиция, която ни радва от векове и която много обичаме.

Денят беше истински празник за всички деца, учители и родители от училище Азбука, които активно се включиха в изработването на мартенички. За първи път отпразнувахме този празник виртуално, и някак си беше странно, че няма да можем да си ги разменим. Но въпреки това, всички деца бяха много радостни и щастливи, и всяко дете нямаше търпение да покаже своята мартеничката на останалите деца от класа.

Наша гостенка, както всяка година, беше Баба Марта.Тя разказа на всички легендата за мартеницата, която се е предавала от поколения назад и е гордост за всички българи. Старата предвестница на пролетта поздрави всички деца и им пожела да бъдат здрави и щастливи, весели, засмени като мартенички бели и червени.

И докато баба Марта ни разказваше легендата за мартеницата, децата усърдно намотаваха преждата около своите ръчички и умело боравиха с ножици и конци, като  създадоха чудни украшения в бяло и червено. Изработването на мартеничките донесе радост и усмивки на всички. С много смях и весело настроение премина неусетно нашата виртуална среща. 

Баба Марта днес разнася пълна кошница с цветя, и на всеки на ръката връзва някаква мечта.

С пожелание за здраве, радост и много сбъднати желания!

baba Marta

Честита Баба Марта!

Текст: Радостина Стефанова

Share this:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.