Учители

Нашата директорка

Зорница Гоган

Завършила е „Начална училищна педагогика“ и след това „Английска филология“ при Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Работила е 11 години като начален учител, учител по Английски език в начален курс, и учител по Английски език в среден и горен курс. В училище „Азбука“работи от септември 2010 година.

„Истинският  смисъл на думите „Човек е учител по душа, не по професия“ разбрах, когато напуснах учителската си работа в България и се установих тук, в Дъблин, през 2008 година. Изключително много ми липсваше положителната емоция и удовлетворение от всекидневната ми работа с децата. Благодаря на всички, които ме направиха част от тази позитивна и благородна идея, наречена Българско училище „Азбука“.

———————————————————————————————————————–

Нашите учители

Петя Сейменова

Завършила “Начална училищна педагогика с чужд език” и “Приложна психология”  в Пловдивски Университет „Паисий Хилендарски”. В училище “Азбука” работи от септември 2011 година.

“Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.”Паулу Коелю

———————————————————————————————————————–

Алина Радева

Преподавател по български език и литература в прогимназиален етап, специалност “Българска филология”. Като учител в училище “Азбука” работи от неговото откриване през 2008 г. Работила е и с деца, за които българският език не е основен.

“Вярвам, че човек, за да оцелее в днешния свят трябва да е широко скроен, високо образован и смело да приема предизвикателствата.”

———————————————————————————————————————–

Милена Ковачева

Завършила е “История и география” към ЮЗУ”Неофит Рилски”- Благоевград-бакалавърска степен, а след това “История”- магистърска степен към ВТУ”Св.Св.Кирил и Методий”. Работила е 11 години като учител по история и география с ученици от пети до осми клас. В училище “Азбука” работи от септември 2012 г.

“Да дарявам децата със знания е най-доброто, което мога да им  дам от себе си.
А тук, извън Родината,когато ги слушам как разказват за нея, за нашите национални герои  и светини,за нашата китна природа,аз знам,че българският корен е жив и няма  лесно да бъде изтръгнат от детските сърца.България  и всичко българско е с нас,щом влезем в часовете на училище “Азбука”. Това ме прави щастлива.”

———————————————————————————————————————–

Кремена Чинова

Добро на всички подари.
опора им бъди.
И в дни добри, или в беди.

———————————————————————————————————————–

Радостина Стефанова

Завършила е “Специална педагогика”, специализация – “Логопед” в Пловдивски Университет “Паисий Хилендарски ” и една година магистратура -”Психология”, във Великотърновски университет.
Работи 5 години като учител по танци. През 2009 г. основава Star Dance Academy (Ирландия) -  клуб по hip hop и street dance.
Oт септември 2012 год. започва работа в училище “Азбука” като преподавател на детската група и  води репетициите по български народни танци за деца и възрастни.

…Децата могат да променят света. Всичко, от което се нуждаят, е малко вдъхновение!
Децата са пълни с радост, надежди и мечти. Те са толкова чисти и невинни, спонтанни и изобретателни…. Ние трябва да ги учим добре и да ги оставим да вървят по своя път. Покажете им цялата красота на света!  Дайте им чувство на увереност в себе си…
Любов и разбирателство – тава са наи-важните неща от които е едно дете се нуждае, за да бъде щастливо!

———————————————————————————————————————–

Петя Ангелова

Завършила е “Приложна лингвистика – Английски и френски език” във Великотърновски университет “Св. св. Кирил и Методий”. От 12 години работи с деца от различни възрастови групи като учител по английски език. В момента води курс по Английски език за възрастни – начинаещи и напреднали.

„Букварче
Имам си другарче
книжка шарена-букварче.
То ме учи как да пиша
и да мога да чета.
За да зная всичко,
всичко за света.
Иван Мишев“.

Leave a Reply